Apteekeissa vietetään potilasturvallisuuspäivää 17.9.

Tänä vuonna valtakunnallisen potilasturvallisuuspäivän teemana on potilaan osallisuus. Lääkehoidon onnistumisessa potilaan rooli korostuu, sillä potilas itse vastaa lääkkeen ottamisesta ja lääkehoidon toteuttamisesta kotona.

Apteekin terveydenhuollon ammattilaisten tehtävänä on ohjata ja varmistaa lääkkeiden oikeaa ja turvallista käyttöä kotona. Apteekeissa on kuluneen viikon aikana rohkaistu asiakkaita kertomaan omasta lääkehoidostaan, tuomaan esille siihen liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja sekä ylläpitämään ajantasaista lääkityslistaa.

Lue lisää:
Vain sinä tiedät -apteekki.fi blogi > kannustaa asiakasta kertomaan omasta lääkityksestään
Apteekeissa jokainen päivä on potilasturvallisuuspäivä > apteekkari.fi-uutinen
Samat lääkkeet vuodesta toiseen? > artikkeli lääkehoidon seurannasta