Apteekkien ja sote-organisaatioiden välinen HaiPro-yhteistyö käynnistyi Keusoten hyvinvointialueella

Yhteistyö mahdollistaa lääkitysturvallisuuden edistämisen entistä laajemmin ja ennakoivammin, toisilta oppien.

Keusotessa apteekit ovat olleet mukana avohoidon lääkitysturvallisuuden ja yhteisten toimintamallien kehittämisessä jo aiemminkin, mutta nyt yhteisen, organisaatiorajat ylittävän vaaratapahtumien raportointijärjestelmän käyttöönotto vahvistaa yhteistyötä entisestään.

“Apteekit tekevät päivittäin tärkeää työtä lääkitysturvallisuuden eteen muun muassa tarkastamalla lääkkeiden annostukset ja mahdolliset yhteisvaikutukset sekä selvittämällä mahdollisia lääkkeiden käyttöön liittyviä ongelmia. Ilmoitusjärjestelmän avulla saamme näistä tilanteista kootusti uutta arvokasta tietoa, jonka avulla pääsemme lisäämään lääkehoidon turvallisuutta yhdessä.” kertoo Kirsi Kaunisvesi-Pietarila, Keusoten lääkitysturvallisuusasiantuntija.

Lue lisää:
“>Uutinen apteekkari.fi:ssä >
Keusoten mediatiedote >

HaiPro-yhteistyön laajentamista jatketaan osana Valo-ohjelmaa tulevien vuosien aikana. Tavoitteena on mahdollistaa organisaatiorajat ylittävä HaiPro-ilmoittaminen kaikilla HaiProa käyttävillä hyvinvointialueilla vuoden 2024 loppuun mennessä.