Apteekkien ja sote-organisaatioiden välinen HaiPro-ilmoittaminen on mahdollista koko Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan hyvinvointialueilla

10.5.2023

Osa Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan alueiden apteekeista olivat mukana pilotoimassa organisaatiorajat ylittävää HaiPro-ilmoittamista vuoden 2022 keväällä. Kannustavat kokemukset ja onnistunut yhteistyö mahdollistivat yhteistyön laajentamisen, ja nyt HaiPro-ilmoitusten lähettäminen yksiköstä toiseen on mahdollista hyvinvointialueilla kokonaisuudessaan.

“Apteekkien tekemät ilmoitukset tarjoavat tietoa hoidon jatkuvuuden riskeistä, sekä systeemiongelmista liittyen esimerkiksi tietojärjestelmien ominaisuuksiin ja niiden välisen tietosisällön siirtymiseen”, kertoo Jenni Isotalo, Pohjanmaan hyvinvointialueen lääkitysturvallisuuskoordinaattori.

“>Lue lisää pilottikokemuksista Pohjanmaan hyvinvointialueella >