13.9.2023 Valon tutkimusstrategia julkaistu

Tutkimusstrategia on laadittu yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa ja on tarkoitettu avoimeen valtakunnalliseen käyttöön.

Lääkitysturvallisuuden tutkimus on perinteisesti keskittynyt sairaalaympäristöön. Valo-ohjelman tutkimusstrategia (2023–2026) linjaa kansalliset tutkimustarpeet, joiden avulla voidaan edistää avohoidon potilaiden lääkitysturvallisuutta apteekeissa sekä apteekkien ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyönä.

Tutkimusstrategia julkistettiin Apteekkariliiton Valo-webinaarissa. Webinaarissa esiteltiin myös HaiPro-aineistosta tehty pro gradu tutkimus, jossa tutkittiin, millaisia sosiaali- ja terveydenhuollossa syntyneitä lääkityspoikkeamia on pystytty tunnistamaan ja niiden mahdollisia haitallisia seurauksia ehkäisemään apteekeissa.

Lue lisää Valo-ohjelman tutkimusyhteistyöstä >

Kaikki Valo-ohjelmaan liittyvät julkaisut ja raportit löydät täältä >